Programma

Strandopera La Traviata

Na de publiekstrekkers Carmina Burana (2018) en Aida aan zee (2019) is het tijd voor een nieuwe meeslepende en grootse strandopera: La Traviata. 200 Amateurzangers en topsolisten zoals Jessey-Joy Spronk, Denzil Delaere en Frank Dolphin Wong brengen het tragische verhaal van de onmogelijke liefde tussen de jonge edelman Alfredo en de courtisane Violetta.

‘La Traviata’ is misschien wel de bekendste opera uit de geschiedenis. Regisseur Sybrand van der Werf maakt van Verdi’s meesterwerk een eigentijdse, ingekorte versie voor deze stranduitvoering. Arrangeur Marijn van Prooijen kiest als muzikale begeleiding niet voor het traditionele symfonieorkest, maar voor een jazzband!

Hartstocht en opofferingsgezindheid komen samen in een decor dat wisselt tussen de Parijse upper-class en het Franse platteland. Het Scheveningse strand biedt de mogelijkheid de opera in zijn kern te vangen: de spanning tussen de mens zelf en de natuur. In de (soms letterlijk) meeslepende omgeving proberen de hoofdpersonen zich staande te houden. Zij bieden de elementen het hoofd en komen tot bloei in de weidsheid van het strand. 

Sopraan, rol Violetta Jessey-Joy Spronk
Tenor, rol Alfredo Denzil Delaere
Bariton, rol Germont Frank Dolphin Wong
Dans en choreografie Hendrik Lebon
Bas, rol Dottore Hanqing Zhou
Tenor, rol Gastone André Lopes
Lyrische mezzosopraan, rol Flora/Annina Maria Koshiishi
Theaterkoor Dario Fo
Participatiekoor in samenwerking met Kwekers in de Kunst

Saxofoon/klarinet David Kweksilber
Saxofoon/klarinet Michiel van Dijk
Contrabas Marijn van Prooijen
Drums Vinsent Planjer
Piano Dante Boon

Regisseur Sybrand van der Werf
Dirigent Rick Schoonbeek
Arrangement Marijn van Prooijen
Kostuum Studio Phoenix – Bernadette Verhagen en Daan Wieman

Lees meer over de solisten, musici en regisseur van de strandopera La Traviata:
Jessey-Joy Spronk | Denzil Delaere | Sybrand van de Werf

Strandopera La Traviata wordt mede mogelijk gemaakt door Cultuurschakel, Schiefbaan Hovius, St. Nicolaas Gasthuis & Prins Bernhard Cultuurfonds.

Tickets do 9 juni

Tickets voor 10 juni
Scroll naar beneden

Het ticket is inclusief een drankje voor of na de voorstelling. Wij werken alléén met hardcups met statiegeld, behalve voor koffie en thee. Betaal het statiegeld (€3,- per hardcup/persoon) in de ticketshop. Bij inlevering van de hardcup krijg jij jouw geld terug.
Wil je naar meerdere voorstellingen? Rond eerst jouw betaling af in onderstaande ticketshop, ga daarna terug naar het programma en betaal de andere voorstelling(en) van jouw keuze.
Kinderen t/m 12 jaar, CJP of Ooievaarspas? Koop jouw kortingsticket in de speciale ticketshop.

Tickets vr 10 juni

Het ticket is inclusief een drankje voor of na de voorstelling. Wij werken alléén met hardcups met statiegeld, behalve voor Het ticket is inclusief een drankje voor of na de voorstelling. Wij werken alléén met hardcups met statiegeld, behalve voor koffie en thee. Betaal het statiegeld (€3,- per hardcup/persoon) in de ticketshop. Bij inlevering van de hardcup krijg jij jouw geld terug.
Wil je naar meerdere voorstellingen? Rond eerst jouw betaling af in onderstaande ticketshop, ga daarna terug naar het programma en betaal de andere voorstelling(en) van jouw keuze.
Kinderen t/m 12 jaar, CJP of Ooievaarspas? Koop jouw kortingsticket in de speciale ticketshop.

‘’Het opvoeren van opera´s in de buitenlucht is altijd een avontuur. Zoals plotselinge stortbuien waarbij het publiek noodgedwongen in felgekleurde regenponcho´s en met een lekker glas Pinot Grigio gemixt met regenwater 2,5 uur naar een opera kijkt. Of juist het omgekeerde: 40°C in Sicilië in de warmste kostuums, lek gestoken door muggen maar met het indrukwekkende beeld van de vulkaan Etna op de achtergrond.
Het zijn dit soort optredens die zowel bij het publiek als bij de zangers een diepe indruk achterlaten en waar we het jaren later nog over hebben: ‘Weet je nog die keer in Scheveningen…’
Ik kan niet wachten om te zien wat deze prachtige locatie ons te bieden heeft en wat voor een avonturen we met z´n allen gaan meemaken deze zomer!’’
– Jessey-Joy Spronk, Sopraan, rol Violetta

Door bij de begeleiding van La Traviata niet te kiezen voor het traditionele symfonieorkest maar voor een jazzband van twee blazers en ritmesectie onderzoek ik een interpretatie waarin de arcadische oorsprong van Verdi’s muziek zo veelzijdig mogelijk samenkomt met de gevestigde bovenlaag.
Door hierbij de beschikking te hebben over de absolute top van de Nederlandse jazz én door gevoed te zijn door de uitdagende entourage en artistieke missie van Festival Classique worden wij maximaal uitgedaagd om nieuw licht te laten schijnen op een van ’s werelds grootste meesterwerken in de opera.”

– Marijn van Prooijen, arrangeur La Traviata

Naar overzicht programma