Programma

Maya Fridman en ODO7

Aether | Zintuiglijk concert – ruik en luister!

Cellist/componist Maya Fridman en de uitvinder van aroma jockeying ODO7 creëren samen een meeslepend geur- en geluidsconcert. Voor dit optreden selecteert en componeert Maya Fridman muziekstukken. Vervolgens worden deze muziekstukken in geur uitgedrukt door aroma jockey Erich Berghammer (ODO7). De première van deze unieke samenwerking vindt plaats op Festival Classique.

Geuren hebben het vermogen om onze waarneming te verbeteren, verloren herinneringen te herstellen en ons de wereld anders te laten waarnemen. Laat jezelf onderdompelen in een totaal ervaring van geur en geluid in de intieme sfeer van een akoestische tent midden op het strand.

Tijdens dit concert draagt het publiek een blinddoek zodat er extra focus gelegd wordt op de zintuigen voor horen en ruiken. Als u zich niet fijn voelt met een blinddoek op is enkel de ogen sluiten uiteraard ook mogelijk.

Werken van Fjóla Evans, Karen Tanaka, Bryce Dessner & Maya Fridman voor cello, electronics en stem.

Tickets

Het ticket is inclusief een drankje voor of na de voorstelling. Wij werken alléén met hardcups met statiegeld, behalve voor koffie en thee. Betaal het statiegeld (€3,- per hardcup/persoon) in de ticketshop. Bij inlevering van de hardcup krijg jij jouw geld terug.
Wil je naar meerdere voorstellingen? Rond eerst jouw betaling af in onderstaande ticketshop, ga daarna terug naar het programma en betaal de andere voorstelling(en) van jouw keuze.
Kinderen t/m 12 jaar, CJP of Ooievaarspas? Koop jouw kortingsticket in de speciale ticketshop.

Maya Fridman
Maya Fridman staat bekend om haar gepassioneerde optredens met een unieke mix van stijlen en genres. Haar concerten kenmerken zich door een achterliggende diepe filosofie en sterke thema’s. Haar werken richten zich op de ontwikkeling van hedendaagse muziek voor cello en stem. In 2019 won Maya de felbegeerde Dutch Classical Talent Award. Tijdens seizoen 2020/2021 was ze Artist in Residence bij TivoliVredenburg.


Erich Berghammer (ODO7)
Erich Berghammer bedacht in 2002 de term ‘Aroma Jockey’ met als doel de grenzen en vooroordelen van performancekunst te verleggen en muziek te vertalen in geur tijdens live-evenementen. “Mijn grootste inspiratie was dat geur een genegeerd medium was, zoiets als een verboden medium en slechts een paar creatieve geesten van onze planeet zouden geur beschouwen als een gebied van artistieke expressie.” De laatste twintig jaar treedt hij als realtime parfumeur over de hele wereld op onder zijn artiestennaam ODO7.Naar overzicht programma